donderdag 24 februari 2005

The recruit (wears no suit) Upgrade

Eerst een stukje tekst uit de originele post van 2 postings voor deze.

The recruit (wears no suit)
De volgende tekst moet ééns perfect in 15 seconden uitgelegd worden.
Omdat de top van de intellectuelen dat altijd doet op de tv met eender welk onderwerp.Dat doen ze dan en passant voor de mensen die niet veel tijd hebben terwijl ze stellen dat die toch ook moeten kunnen volgen.
In de nieuwe computerwereld,de tekst gaat toevallig ook over computers,gaven ze al de volgende synthese over computers:Nullen en enen,het binaire stelsel,easy.


Vandaag geven we ééns een les in non lineaire codering (lees een beetje verder wat dat is in simpele taal) want dat leest men wel graag omdat dat maar lager onderwijs wiskunde is.
Waarom?Men wantrouwt nog steeds de verbindingen tussen computers ook bekend als de kabel of de lucht omdat dat tussengebied gevolgd kan worden en ook opgevangen kan worden om zo beanalyseert te worden.Beanalyseert om de boodschap of informatie te vinden en te misbruiken.

Met non lineaire decodering kan dat niet gebeuren.
Hoe werkt het systeem?

Alles wat je verstuurt gebeurt via een keyboard.Men drukt een hele serie knoppen in op dat keyboard totdat de boodschap vervolledigd is.
Men kan dan een nummer toewijzen aan elk teken dat afkomstig is van een toets plus aan elk teken afkomstig van meerdere toetsen.Neem bv. van 0 tot 300.

De upgrade houdt in dat dan elk teken via een nieuwe random wiskundige bewerking 1 duidig bepaalt wordt door vermenigvuldiging met een positief geheel getal gevolgd door optelling met een positief geheel getal zodat de omgekeerde bewerkingen altijd het 1 duidig exacte originele getal tussen 0 en 301 geven.Elk teken wordt zo verzonden in een serie getallen,elk met een eindsuffix,waarna de ontvanger,die de verschillende bewerkingen ook heeft,de omgekeerde bewerkingen,teken na teken toepast,om zo de originele boodschap op het scherm te krijgen.

Voor de rest van het systeem,zoals het tussenstation,lees je de originele post van 22-2-5 op deze log.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten