zaterdag 6 mei 2006

Television Drug of a nation debat in morgen beter


Professor in de geneeskunde hendrik vermeulen-Uit onze studies hebben wij kunnen afleiden dat wanneer mensen weten dat ze zich op de televisie bevinden, ze zich op een hoger niveau kunnen en gaan gedragen dan de waarde van de pijn die hen daar aangedaan wordt. In die zin kan je dan van een soort machocultuur spreken.
We denken dat de voornaamste rede hiervoor is dat de persoon er zich van bewust is dat de opname altijd zal kunnen herbekeken worden in combinatie met de ongeschreven wet van de media die zegt dat het medium zich praktisch uitsluitend leent om de zaken te relativeren wat men daar praktisch constant tracht en doet.
Tim pauwels-Networks at work, keepin people calm, ya know they murdered x and tried to blame it on islam professor vermeulen.
Professor in de geneeskunde hendrik vermeulen-Excuseert u mij mijnheer pauwels.
Tim pauwels-Een stukje tekst uit een nummer van rage against the machine en dan meerbepaald over de invloed van zo een doorwegend medium met zijn machocultuur. Wanneer het doorwegend medium er dan in slaat van de realiteit zachter weer te geven dan ze is zodat er meer ruimte voor een foutieve relativering is die dan als gegoten past in het foutieve medium.
Professor in de geneeskunde hendrik vermeulen-Wel, als u het zo stelt zal dat dan wel kloppen mijnheer pauwels.
Tim pauwels-Even over naar rik torfs, het omgekeerde medium of het juiste medium, heeft dat op zich recht van bestaan.
Rik torfs-In de essentie van de manier waarop het huidige hier gedefinieerd is, zal je het nieuwe juiste nooit te zien krijgen denk ik omdat de mensen zich op de televisie wel altijd zullen kunnen en gaan gedragen op een hoger niveau en ik geloof dan dus ook wel dat dat zo is. Om het met een oud cliché te zeggen, the show must go on. Men noemt de uitzonderingen dan ook de acteurs in het medium en als dat iemand's debuut op de televisie was een mogelijke nieuwe acteur of ster aan het firmament van het medium met de daarbijhorende mogelijke carriere.
Het juiste medium heeft zeker recht van bestaan maar dan voldoet het medium niet meer aan zijn verdienstelijke poging om de nadruk te leggen op de mensen waarmee het momenteel goed gaat. Een constante opdracht tot die pogingen die eigenlijk opgelegd worden door het volk zelf als een soort ongeschreven wet. Vanuit de extreme gevallen bekeken is dat dan toch altijd de meerderheid die dan eist om iets voorgeschoteld te kunnen krijgen dat de aandacht of nadruk dan niet op de constant aanwezige minderheid legt. Iedereen weet dat de nadruk daarop hoort te liggen maar niemand voelt zich gemachtigd om de minderheid uit zijn lijden te helpen zodat elke vorm van relativering dan welkom is en zelfs ge-eist wordt in ongeschreven wet. Het is dan ook daarom dat wanneer een mens weet dat hij of zij in audiovisueel contact staat met die meerderheid, hij of zij de nodige relativering zal toe weten te passen om meer aansluiting te vinden bij de meerderheid van eisende relativeerders dan bij de gerelativeerde minderheid wanneer hij of zij daarbij gezet wordt.
Tim pauwels-Kunnen we dan concluderen dat alhoewel het niet mogelijk is voor elke mens om allemaal constant op de televisie te zijn, de mensheid dan beter zou kunnen omgaan met de realiteit zoals die is mocht het wel mogelijk zijn met iedereen constant op de televisie.
Rik torfs-Dat kan je wat mij betreft dan zeker concluderen.
Tim pauwels-Misschien kan je dit medium dan omschrijven als een soort tussenstation van hel en hemel en dan moeten de mensen misschien er nog in slaan van een hogere of de hoogste relativering te vinden.
Rik torfs-Ik vind het in ieder geval een zeer mooie omschrijving die volgens mij over veel grond van waarheid beschikt maar ik denk toch dat de mensheid het medium televisie als de hoogst bestaande relativering beschouwt om vanuit die hoeken te besluiten die meegegeven waren door de studies van professor vermeulen en uzelf tim.
Tim pauwels-We hadden je hier anders misschien eens kunnen interviewen terwijl je dan een ander kapsel had.
Rik torfs-O, maar dat komt ongetwijfeld nog tim.
Tim pauwels-Ik ben eens benieuwd wat dat dan gaat geven rik. Goed, onze tijd zit er op kijkers thuis, dit was morgen beter, ik dank u voor het kijken en ik dank ook mijn gasten voor hun komst naar de studio of om het met de foutieve relativering te zeggen, voor hun komst op de televisie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten