woensdag 4 augustus 2010

Van flipboard naar het nieuwe gratis internet zonder abonnement

Flipboard is een app voor de iPad waarmee je je eigen dagelijkse magazine kan samenstellen.
Er is al kritiek ontstaan omdat vele artikels van het internet geplukt worden. De adverteerders op de originele sites zien hun reclame nutteloos worden want die wordt niet meegenomen naar het magazine met een auto-layout waar men enthousiast over is.



Volgens velen zal dit niet lang op die manier verder gaan.
In het slechtste geval blijft er een dagelijks magazine over dat je tweets en facebook updates van al wie je volgt gebruikt met dan nog een paar bijkomende services. Want flipboard is van plan zelf ruimte voor reclame aan te bieden. Dan is de professionele content aanvankelijk misschien ook voor de meest biedende. Want het zal wel niet het enige in real-time en met personal settings samengestelde magazine blijven. Want dan is er op het vlak van reclame maar één magazine op de hele wereld. Ook al is die reclame dan bijkomend nog afgesteld op niches en lokaliteit van de lezer.
Het klassieke magazine zal dus verdwijnen om plaats te maken voor het individu dat zelf zijn favoriete magazine(s) samenstelt uit het totale aanbod.
De reclamewereld zal op het internet altijd wel weten hoe op zoek te gaan naar wat daar het meest bekeken wordt om daar met een proposition you can't refuse voor de dag te komen.
En nu een iPad meer en meer bewijst dat het zeer aangenaam kan zijn om kranten en magazines en boeken op het electronische blad te lezen zal na verloop van een weinig aantal generaties het papieren aandeel wel grotendeels verdwijnen. Men gaat liever met de hele persoonlijke bibliotheek op een iPad op reis dan wanneer men een koffer vol papieren boeken en magazines moet meenemen. In het eerste geval kan men enkel de kaft of het toestel stelen dat zodanig klein en vernuftig is geworden dat een dief het al helemaal uit elkaar moet halen en hard en software veranderingen moet doorvoeren om er een onofficiele maar bruikbare iPad van te maken. En zolang dat niet is volbracht kan men met de gps functie vaststellen waar de dief de iPad momenteel in zijn bezit heeft. Factoren die de meeste dieven wel zullen overtuigen om zich daar niet mee bezig te houden.

Maar na de iPad zal de nieuwe grote revolutie ongetwijfeld de kleine en krachtige server zijn die zijn intrede gaat maken bij de gewone burger. Het nieuwe gat in de markt dat per definitie gaat verkopen als zoete koek.
De iPad was de computer die bewees dat men niet langer angst hoefde te hebben van het woord computer omdat dat niet langer een machine was die enkel door technisch aangelegde intellectuelen kon gebruikt worden. Misschien is in dat verband het woord computer gevoelsmatig dan ook niet meer het juiste woord.

Een kleine en krachtige server. Wat heeft die nodig? Voeding en een verbinding met het internet.
Die zal aanvankelijk dan nog in het stopcontact gaan en de verbinding met het internet zal ofwel via de kabel of via het draadloze netwerk gaan.
Zowel de kabel als het draadloze netwerk zullen probleemloos het gemiddelde maximum aantal gelijktijdige verbindingen aankunnen. Een gemiddelde wereldburger heeft nu ook niet de hele wereldbevolking gelijktijdig te gast op zijn persoonlijke webruimte.
Want dit kleine toestel zal niet alleen voldoende verbindingen aankunnen maar ook een gigantische hoeveelheid webruimte verbergen. In tijd worden beide er na de eerste versie dan ook alleen maar beter op.
Niet langer zal een groot bedrijf u nog een grote webpagina kunnen voorschotelen waarin alle voorwaarden vermeld staan waar u akkoord mee dient te gaan indien u een webruimte wenst die gratis is of betalend en met extra features is.
De open source wereld zal u een waaier van gratis sociale netwerken aanbieden. U zal er software kunnen downloaden die zichzelf installeert op uw webruimte waarna u ook dingen kan doen als twitteren en dat zal er aan de buitenkant exact hetzelfde aan toegaan als voorheen omdat men niet kan zien dat persoonlijke content bij de persoon thuis staat in plaats van op de server van de service provider.
Het grote voordeel hierbij is dat al wie niet geïnteresseerd is in een internet met persoonlijke webruimte dat afhangt van de concurrentie tussen alle services die webruimte aanbieden die betaald wordt met reclame nu hun internet met persoonlijke webruimte kunnen uitbouwen dat een globale standaard heeft omdat er geen financiële concurrentie meer is. Wanneer men terug een internet kan uitbouwen in de geest van de pioniers van het internet. Toen de commerciële wereld het nog niet volledig had overgenomen.
De persoonlijke webruimte zal na verloop van tijd volledig bemeesterd kunnen worden vanuit 1 account waaronder multiple accounts kunnen aangemaakt worden. Men heeft dus maar 1 account login meer nodig waarna men met een druk op de knop kan switchen tussen de subaccounts.
Want wie een nieuwe gratis open source dienst aanbiedt laat de gebruiker enkel maar kennis maken met software die hij in zijn account kan laten installeren en die daar dan perfect werkt.

En wie personal server at home zegt zegt ook personal internet provider.
Er zal een deel van het kleine toestel gereserveerd worden om voor de internetverbinding van anderen te zorgen. Er zal begonnen worden met een standaard minimum snelheid die makkelijk het streamen van high definition content toelaat. Iedereen zal dus een hotspot worden die de data van anderen verder stuurt tot die op de juiste plaats aankomt.
De uitzonderingen zijn dan de mensen die in outback omgevingen leven en die mogen als minderheid dan gebruik maken van de satellieten zoals de gps dat ook doet.
Geen internet providers meer. Wanneer er dan zendmasten op de markt komen die zichzelf van energie voorzien via zon en wind en wat nog allemaal zullen die er waarschijnlijk nog wel bijkomen via de gemeentelijke politiek en hoger.
Alle tot op heden gekende media voor de oren en de ogen zal resulteren in voornamelijk 4 toestellen voor de burger. De flatscreens en de pads gebaseerd op de ipad en de smartphones gebaseerd op de iphone en de personal server. En ze zullen allemaal verbinding kunnen maken met een satelliet voor in de uitzonderlijke gevallen.
Een survivalfunctie zal voor velen ook aangenaam zijn. Wanneer men elk toestel manueel kan opladen wanneer men in een uitzonderlijk geval zit en met een lege batterij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten