dinsdag 22 februari 2005

The recruit (wears no suit)

De volgende tekst moet ééns perfect in 15 seconden uitgelegd worden.
Omdat de top van de intellectuelen dat altijd doet op de tv met eender welk onderwerp.Dat doen ze dan en passant voor de mensen die niet veel tijd hebben terwijl ze stellen dat die toch ook moeten kunnen volgen.
In de nieuwe computerwereld,de tekst gaat toevallig ook over computers,gaven ze al de volgende synthese over computers:Nullen en enen,het binaire stelsel,easy.


Vandaag geven we ééns een les in non lineaire codering (lees een beetje verder wat dat is in simpele taal) want dat leest men wel graag omdat dat maar lager onderwijs wiskunde is.
Waarom?Men wantrouwt nog steeds de verbindingen tussen computers ook bekend als de kabel of de lucht omdat dat tussengebied gevolgd kan worden en ook opgevangen kan worden om zo beanalyseert te worden.Beanalyseert om de boodschap of informatie te vinden en te misbruiken.

Met non lineaire decodering kan dat niet gebeuren.
Hoe werkt het systeem?

Alles wat je verstuurt gebeurt via een keyboard.Men drukt een hele serie knoppen in op dat keyboard totdat de boodschap vervolledigd is.
Men kan dan een nummer toewijzen aan elk teken dat afkomstig is van een toets plus aan elk teken afkomstig van meerdere toetsen.Neem bv. van 0 tot 300.Van 0 tot 300 is tussen -1 en 301 op basis van de gehele getallen.Wanneer men dan weer een teken heeft ingegeven, gaat het overeenkomstig nummer dan weer door een verschillende random gekozen wiskundige bewerking afkomstig van een grootste digitale compact gegevensdrager van het moment.Dat geeft telkens een nieuw nummer waarvan de laatste 3 cijfers genomen worden.Ligt dat getal dan tussen -1 en 301 heeft men het nieuwe teken dat in de plaats van het originele kan gecodeerd verzonden worden.Als het getal van 3 cijfers,dat we A noemen omdat we daar later op terugkomen,groter is dan 300 neemt men het cijfer dat de honderdtallen aanduid.Dat is 4,5,6,7,8 of 9.Deze 6 cijfers geeft men afzonderlijk in een klein bijprogramma een waarde van 0,1 of 2.Dat wordt dan het nieuwe cijfer voor het honderdtal van het nieuwe getal met 3 cijfers waarvan de andere 2 cijfers genomen worden van A door cijfers van tiental en eenheid te laten overeenkomen.Zo gaat dan elk teken tussen -1 en 301 afzonderlijk door een andere wiskundige bewerking dat een getal geeft tussen -1 en 301 zodat de boodschap onderweg nutteloos wordt voor wie de bewerkingen niet kent.Zot wordt dan bv. dit keer hbe in de mail waar zot 4 keer in voorkwam, terwijl men dan weet dat die hbe voor eender wat kan staan of voor alles tegelijk staat vanwege verschillende opeenvolgende wiskundige bewerkingen.

De zender en ontvanger hebben dus eenzelfde digitale drager nodig die de opeenvolgende verschillende random gekozen wiskundige bewerkingen bevat.
Hier dient zich dan een probleem aan,dat verder opgelost zal worden.Het probleem is dat als je bv. een x aantal contactpersonen hebt,je dan ook een x aantal digitale informatiedragers nodig hebt omdat anders de anderen dan ook je codering kennen.
Het probleem wordt opgelost via een tussenstation.Je koopt in een winkel 2 digitale informatiedragers met zelfde codering,die ook voor zelfde decodering staat.1 dient voor je eigen pc en de andere breng je naar een tussenstation.Personen a en b hebben zo hun a-pc en a-tussenstation en b-pc en b-tussenstation.Als a iets naar b stuurt gaat dat dan van a-pc naar a-tussenstation en dan laat het tussenstation intern,enkel tussen de muren met kabel,van a-tussenstation naar b-tussenstation toe zodat de boodschap in b codering in b-tussenstation staat.En die gaat dan naar b-pc in b codering terwijl het tussenstation dat toeliet omdat het unieke internet adres van b juist ingetikt was door a bij de boodschap.

De digitale informatiedragers zijn dan nog ook zo groot dat het toch een tijd duurt vooraleer men de laatste verschillende wiskundige bewerking heeft bereikt terwijl velen er niet mee zullen inzitten dat die dan terug van in het begin wordt gebruikt vanaf bewerking 1 terwijl dat getal ook gebruikt wordt als teller van zender en tussenstation bij zending van zender c naar tussenstation c of zending van tussenstation c naar zender c.

Het tussenstation zal natuurlijk wel een ferm modern gebouw zijn ergens in de states waarschijnlijk,waar elke pc owner zijn digitale copie heeft afgeleverd en laten registreren omdat er ook iets enkel binnen de muren via kabel moet gebeuren.Tenzij er meerdere tussenstations zijn die nog afzonderlijk met elkaar gecodeerd kunnen zenden.Zo moeten dan de tussenstations van persoon a en b niet hetzelfde zijn als die dat kunnen.

Zo,dat was het.
Piece a cake.

And if there is a hacker then,you know it's from within itself.
A hacker from the government itself.
Government approved or not?

O yes,my text here is as innovating for the world by use of computers as bill gates.
But you can give all my money to charity,not just a tiny small part ofcourse.

Windows now gets pinrows.
For example by means of an old picture

Get the picture?

2 opmerkingen:

  1. Vanwege de ondertussen al fenomenale bekendheid van het programma kent het ondertussen al een uitbreiding.Elke bewerking kan in het voorbeeld bij de ontvanger 300 tekens snel nagaan.Wanneer blijkt dat 2 of meer tekens,vanwege de willekeurigheid,eenzelfde uitkomst of codering geven tussen -1 en 300,kan men de originele decodering vinden door de zender dit ook eerst snel te laten nagaan.Deze gaat dan over tot de volgende bewerking totdat hij er één is tegengekomen die maar 1 unieke uitkomst heeft op basis van de 300 mogelijkheden naar 300 verschillende mogelijke uitkomsten.
    En de 6 cijfers,die naar 3 cijfers gaan en in de omgekeerde richting dus naar meer dan 1,twee om juist te zijn,ondergaan dan ook nog ééns datzelfde principe via kleinere wiskundige schaal,binaire schaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dan de einduitbreiding.
    De digitale drager bevat een fenomenaal groot aantal random wiskundige bewerkingen.
    In het voorbeeld van 300 tekens kan je de kans op 2 gelijke uitkomsten vergelijken met een dobbelsteen met 300 vakken en 300 nummers van 1 tot 300.Iemand gooit een 6 en je krijgt 300 keer de kans om ook 1 keer een 6 te werpen.Dat gaat dus niet altijd lukken in een reeks van 300 beurten.Wat is de statistiek van 300 keer 1 op 300?
    In een wel zeer uiterst geval,superlotto,geeft elke bewerking minstens 2 x dezelfde uitkomst.Satistisch superweiniger dan de gewone lotto.In dat geval zend men gewoon de positie in 1 cijfer met een appendix van dat teken ten opzichte van het vorige teken dat wel kon gecodeerd worden.

    BeantwoordenVerwijderen